dimarts, 6 d’abril del 2010

ON ANIREM A PARAR!


El model econòmic dels últims anys basat en la construcció desmesurada i l’especulació és un dels grans culpables que ens han dut a l’actual situació de crisi. Mentre la majoria d’administracions sembla que s’està posant en dubte i replantejant aquest model econòmic el govern de Vilanova i la Geltrú continua en la seva pròpia bombolla immobiliària i segueix apostant pel creixement urbanístic desmesurat i l’especulació. Malgrat la frenada de la construcció a la ciutat i tenir sectors parats com l’Eixample de Mar o el St. Jordi, blocs de pisos a mig fer, etc. l’Ajuntament segueix urbanitzant sectors com El Llimonet II i III, i el que és encara pitjor, segueix tirant endavant amb els terminis previstos un sector de dimensions desproporcionades com és l’Eixample Nord. Estem parlant d’un sector que es preveu començar a urbanitzar el 2011 i on s’ubicaran més de 5.000 habitatges, una autèntica nova ciutat dins la ciutat.

A la CUP creiem que aquestes èpoques de crisi han de servir per frenar, mirar enrere i analitzar si podem seguir aquest ritme de creixement i si és positiu per la ciutat. Amb aquests anys de creixement urbanístic s’ha produït un biaix enorme entre creixement en habitants i habitatges i creixement en serveis. Si volem millorar la qualitat de vida del municipi ara toca equiparar els serveis, toca acabar amb el dèficit sanitari, laboral, cultural o educatiu de la ciutat, i no toca pensar de nou amb macroprocessos urbanístics. Cal tenir en compte que la majoria de vilanovins ja fa temps que no trobem ni feina a la nostra vila!

És per això que la CUP Vilanova engega la campanya "VNG 100 MIL", en la que volem fer denúncia del creixement sense sentit que segueix promovent el tripartit, amb l’objectiu de frenar el despropòsit de l’Eixample Nord i de replantejar el Pla General. Un Pla General que també preveu urbanitzar un altre nou sector, l’Ortoll, de dimensions similars a l’Eixample Nord que ens acostarà decididament a una ciutat dormitori de més de 100.000 habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada